Od manažéra k lídrovi 2018

Ako odomknúť ľudský potenciál

Info o podujatí


Dostali sme sa do doby, v ktorej si firmy nevyberajú zamestnancov. Zamestnanci si vyberajú firmy. A talentovaní ľudia nebudú pracovať pre manažérov, budú pracovať pre lídrov. Firmy, ktoré chcú prežiť v 21. storočí, preto potrebujú nový typ lídrov. Lídrov, ktorí dokážu v ľuďoch odomknúť ich potenciál a stavať na ich silných stránkach a talentoch. Prečo sa však firmám nedarí odomknúť ľudský potenciál? Na túto tému budeme diskutovať s poprednými trénermi a TOP lídrami z oblasti biznisu a spoločenského života. Dozviete sa:

Prečo ľudia a firmy nedokážu odomknúť svoj potenciál?
Ako stavať na silných stránkach a talentoch ľudí?
Ako môže líder odomknúť potenciál seba a iných?
Ako viesť ľudí tak, aby chceli pracovať pre vás, a nie pre konkurenciu?
Akým lídrom bol Tomáš Baťa? V čom môže byť inšpiráciou pre súčasných lídrov?
Aký je rozdiel medzi manažérom a lídrom?
Aký by mal byť líder 21. storočia?

21. storočie potrebuje VIP LÍDROV – Vedomých, Inšpiratívnych a Pozitívnych lídrov.
Chcete sa stať jedným z nich?

Bližšie info:

Daniel Pšenák
daniel.psenak@newsandmedia.sk (02) 3213 1222

Program


8.00 - 9.00 H

REGISTRÁCIA ÚČASTNÍKOV, RANNÁ KÁVA S TÝŽDENNÍKOM TREND

9.00 - 11.00 H

Ako môže líder odomknúť potenciál seba a iných?
Jaroslava Vaculčiaková, trénerka a koučka v oblasti Leadershipu, Antea Consulting

Akým lídrom bol Tomáš Baťa? Čím nás môže dnes inspirovať?
Gabriela Čulík Končitíková, manažérka nadácie Tomáša Baťu

10.45 - 11.00 H

PRESTÁVKA

11.00 - 12.15 H

Ženský princíp v leadershipe
Elena Petrášková, viceprezidentka pre dcérske spoločnosti a služby, U.S. Steel Košice
Tatiana Ondrejková, spolumajiteľka a spoluzakladateľka spoločnosti pelicantravel.com

Ako viesť ľudí tak, aby chceli pracovať pre vás, a nie pre konkurenciu?
Vladimír Slezák, generálny riaditeľ Siemens a predstaviteľ spoločnosti Siemens AG v SR
Peter Krutil, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ, Slovenská sporitelňa
Štefan Máj, bývalý predseda predstavenstva a generálny riaditeľ, Slovenská sporitelňa
Elena Petrášková, viceprezidentka pre dcérske spoločnosti a služby, U.S. Steel Košice
Tatiana Ondrejková, spolumajiteľka a spoluzakladateľka spoločnosti pelicantravel.com

12.15 - 13.15 H

OBED

13.15 - 14.30 H

Aký by mal byť líder 21. storočia?
Štefan Rosina, prezident spoločnosti Matador Group
Vladimír Slezák, generálny riaditeľ Siemens a predstaviteľ spoločnosti Siemens AG v SR

Ako odovzdať štafetu z jedného lídra na druhého?
Peter Krutil, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ, Slovenská sporitelňa
Štefan Máj, bývalý predseda predstavenstva a generálny riaditeľ, Slovenská sporitelňa (do konca roku 2017, kedy odišiel do dôchodku)

14.30 - 14.45 H

PRESTÁVKA

14.45 - 16.30 H

Prečo ľudia a firmy nedokážu odomknúť svoj potenciál?
Jan Mühlfeit, globálny kouč a mentor, bývalý generálny riaditeľ Microsoft Europe

ZÁVER
Jaroslava Vaculčiaková, trénerka a koučka v oblasti Leadershipu, Antea Consulting

Spíkri


Jan Mühlfeit
globálny stratég, kouč a mentor, bývalý prezident Microsoft Europe

Jan Mühlfeit je globálny stratég, kouč, mentor a autor bestselleru Pozitívny líder. Jeho osobným poslaním je „pomáhať jednotlivcom, organizáciám a krajinám na celom svete, aby odomkli svoj ľudský potenciál“. Jan pôsobil takmer 22 rokov v Microsofte na rôznych manažérskych pozíciách. V rokoch 2007 až 2014 bol prezidentom Microsoft Europe. Na základe svojich globálnych skúseností vytvoril unikátnu metodiku, ako nájsť osobnú výnimočnosť, pre jednotlivcov aj celé tímy. V súčasnosti koučuje vrcholových manažérov, olympijských víťazov a umelcov v rámci celého sveta. V oblasti koučovania a mentoringu spolupracuje s INSEAD, Cambridge, Gallup, Imperial Colege, McLean Hospital, Harvard Medical School Affiliate. Jan Mühlfeit sa stal súčasťou manažmentu spoločnosti CBRE na Slovensku. Pôsobí na pozícii člena predstavenstva s hlasom poradným.

Jaroslava Vaculčiaková
Trénerka a koučka v oblasti Leadershipu, Antea Consulting

Je skúsenou trénerkou, koučkou a konzultantkou v oblasti komunikácie, soft skills a leadershipu. Počas 20-ročnej kariéry poskytovala tréningy a poradenstvo mnohým významným firmám i manažérom. Pracuje s metodológiou DiSC, NLP technikami a zahraničným know-how z oblasti efektívnej komunikácie, emočnej inteligencie, zvyšovania ľudského potenciálu a dosahovania cieľov. Je absolventkou certifikovaného tréningu the American Board of NLP v Londýne a medzinárodne certifikovanou trénerkou osobnostnej typológie DiSC.  Pravidelne publikuje, vystupuje v médiách, prednáša na konferenciách a univerzitách. Je absolventkou štúdia na Ekonomickej univerzite v Bratislave a doktorandského štúdia na Univerzite Komenského v Bratislave, kde získala aj titul PhD.

Gabriela Culík Končitíková
lektorka Akadémie Tomáša Baťu a manažérka Nadácie Tomáša Baťu

Svoj profesijný život zasvätila štúdiu systému riadenia Tomáša Baťu a jeho využitiu v súčasných ekonomických podmienkach. Dlhodobo študuje túto oblasť a v rámci svojej lektorskej činnosti prednáša jednotlivé témy z Baťovho systému riadenia na univerzitách, konferenciách a seminároch. Inšpiratívne myšlienky Tomáša Baťu zdieľa aj vo svojich knihách a v rámci projektu Inšpirácie Baťa. Je autorkou niekoľkých kníh o Baťovi, lektorkou Akadémie Tomáša Baťu a projektovou manažérkou Nadácie Tomáša Baťu. V rámci doktorandského štúdia na Univerzite Tomáša Baťu v Zlíne vytvára v rámci svojej dizertačnej práce model pre aplikáciu personálnych princípov vytvorených firmou Baťa do roku 1945 do súčasného podnikateľského prostredia.

Tatiana Ondrejková
Generálna riaditeľka, pelikan.sk

Tatiana stojí za úspešnou cestovnou kanceláriou Pelikan.sk, ktorá si už 15 rokov drží líderskú pozíciu na Slovensku a úspešne sa etablovala v ďalších šiestich európskych krajinách. Obrat Pelikan.sk sa v roku 2018 priblížil k 90 miliónom EUR a počet zamestnancov k číslu 200. V roku 2006 získala Tatiana prvé miesto v kategórii Začínajúca podnikateľka v súťaži organizovanej Národnou agentúrou pre rozvoj malého a stredného podnikania a v roku 2009 Začínajúci podnikateľ udeľovanou spoločnosťou Ernst & Young. Tatiana stojí aj za e-shopmi so spodnou bielizňou Saxana.sk a obuvou a doplnkami - Topankovo.sk, ktoré úspešne expandovalo do Čiech a Maďarska.

LINKEDIN PROFILE

Peter Krutil
predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Slovenskej sporiteľne

Peter Krutil je absolvent Fakulty podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave. Absolvoval odborné stáže v Creditanstalt Vienna a Creditanstalt London. V rokoch 1991 až 1993 pôsobil vo VÚB, a. s., Bratislava, kde obchodoval s cennými papiermi a uvádzal nové spoločnosti na burzu cenných papierov. V roku 1993 pôsobil v Tatra banke, a. s., ako díler na peňažnom a kapitálovom trhu. V rokoch 1993 až 1998 bol riaditeľom a neskôr členom predstavenstva Creditanstalt Securities, o. c. p., a. s., Bratislava. V roku 1998 pôsobil na Ministerstve hospodárstva Slovenskej republiky. V decembri 1998 bol zvolený za člena predstavenstva Slovenskej sporiteľne, kde bol zodpovedný za riadenie firemného bankovníctva a kapitálových trhov. Od 1. 4. 2015 pôsobil vo funkcii podpredsedu predstavenstva. Od 1. 1. 2018 prevzal funkciu predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa Slovenskej sporiteľne po svojom dlhoročnom kolegovi Štefanovi Májovi.

Počas svojho 20-ročného pôsobenia v predstavenstve zastupoval banku v dozorných orgánoch viacerých spoločností s majetkovou účasťou Slovenskej sporiteľne. V súčasnosti je členom Správnej rady Nadácie Slovenskej sporiteľne a členom prezídia Slovenskej bankovej asociácie.

Svoj voľný čas rád prežíva aktívne s rodinou pri športe, cestovaní a v poslednom období je nadšeným vlogerom.

Štefan Máj
do 31. 12. 2017 predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Slovenskej sporiteľne

Štefan Máj začal svoju pracovnú kariéru v roku 1977 ako výskumný pracovník vo Výskumnom ústave cenovom. V Slovenskej sporiteľni pôsobil od roku 1991, najskôr ako riaditeľ úseku správy majetku, divízie techniky a neskôr ako člen predstavenstva. Od roku 1995 do 1998 zastával viaceré pozície v Komerční banke Bratislava. V decembri 1998 sa do Slovenskej sporiteľne vrátil ako podpredseda predstavenstva. Významne sa podieľal na reštrukturalizácii a na procese privatizácie banky. Od 1. januára 2015 bol predsedom predstavenstva a generálnym riaditeľom Slovenskej sporiteľne, v jeho kompetencii bola oblasť financií a štábne útvary. Štefan Máj vykonával funkciu generálneho riaditeľa banky do konca roku 2017, keď odišiel do dôchodku.

Z titulu svojej pozície zastával viacero funkcií v dozorných orgánoch dcérskych spoločností Slovenskej sporiteľne (LANED, Realitná spoločnosť SLSP, Prvá stavebná sporiteľňa, konateľ spoločnosti Procurement Services SK). Do konca roku 2017 pôsobil ako člen prezídia Slovenskej bankovej asociácie a podpredseda rady Fondu ochrany vkladov. V súčasnosti je predsedom Správnej rady Nadácie Slovenskej sporiteľne.

Naďalej je nadšeným športovcom, venuje sa orientačnému behu. Je držiteľom titulu majstra sveta veteránov vo vekovej kategórii 35 – 40 rokov.

Vladimír Slezák
generálny riaditeľ Siemens s. r. o. a predstaviteľ koncernu Siemens AG na Slovensku

Vyštudoval na Slovenskej vysokej škole technickej (dnešná Slovenská technická univerzita) zameranie na stroje pre chemický a potravinársky priemysel. V 80. rokoch pôsobil v spoločnostiach TECHNOPOL, a. s., a WAVO Trans, s. r. o. V spoločnosti CSK – IMS, s. r. o., zastával do roku 1994 funkciu vedúceho obchodno- technického oddelenia. Nasledujúcich päť rokov bol vedúcim technického a obchodného oddelenia, neskôr prokuristom spoločnosti Schenck Slovakia, s. r. o. Z firmy ABB Elektro, s. r. o., kde pôsobil ako obchodný manažér, prešiel v roku 1999 do spoločnosti Siemens s. r. o. Najskôr zastával funkciu akvizitéra, neskôr bol vedúcim divízie Automatizačnej techniky a pohonov. V roku 2002 sa stal technickým riaditeľom a konateľom spoločnosti. Od decembra 2008 je jej generálnym riaditeľom a predstaviteľom koncernu Siemens AG na Slovensku.

V súčasnosti je činný aj ako podpredseda Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory, člen Slovensko-nemeckej obchodnej a priemyselnej komory, člen predstavenstva Slovensko- rakúskej obchodnej a priemyselnej komory, člen predstavenstva Zväzu strojárskeho priemyslu SR, Predseda Správnej rady STU Bratislava, člen Vedeckej rady STU Bratislava, člen Správnej rady Žilinskej univerzity v Žiline, člen Vedeckej rady Strojníckej fakulty Technickej univerzity Košice.

Elena Petrášková
viceprezidentka pre dcérske spoločnosti a služby, U.S. Steel Košice

Nastúpila do VSŽ po ukončení právnickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach v roku 1992 ako právnička sporovej agendy. V roku 1993 prešla na oddelenie práva obchodných spoločností a v roku 1999 ju vymenovali za vedúcu tohto oddelenia. V roku 2001 sa stala generálnou manažérkou úseku Generálneho právneho zástupcu U. S. Steel Košice, pričom zodpovedala za obchodné a zmluvné oddelenie - predaj. V roku 2005 Elena Petrášková pôsobila rok na právnom oddelení v centrále U. S. Steel Corporation v Pittsburghu. Na Slovensko sa vrátila v roku 2006, kde vykonávala znovu povinnosti generálnej manažérky na úseku Generálneho právneho zástupcu U. S. Steel Košice. V tomto období pôsobila tiež ako viceprezidentka a členka Správnej rady v občianskom združení Košická aréna a v hokejovom klube HC Košice. V roku 2007 sa presťahovala do Pittsburghu, kde ju po druhý raz pridelili na právny odbor korporácie. V tom istom roku ju menovali generálnou právnou zástupkyňou pre medzinárodné právo. Elena Petrášková ukončila v roku 2009 Právnickú fakultu na Univerzite v Pittsburghu, kde získala magisterský titul LL.M v programe pre zahraničných absolventov práva. Počas svojho pôsobenia v USA okrem práce v oblasti medzinárodného práva Elena pracovala aj v oblasti vzťahov s vládou na federálnej úrovni vo Washington D.C. V roku 2011 bola vymenovaná do funkcie viceprezidentky pre riadenie externých služieb a vzťahov. Do funkcie viceprezidentky pre dcérske spoločnosti a služby nastúpila v októbri 2013. V tejto funkcii je zodpovedná za riadenie šiestich dcérskych spoločností U. S. Steel Košice, ktoré poskytujú servisné služby pre celý výrobný proces USSK, počnúc  produkciou žiaromateriálov, žiarotechnickými prácami, elektroúdržbou, plynovými prácami, testovaním výrobkov, ochranou spoločnosti až po balenie finálnych výrobkov, ktoré opúšťajú linky USSK. Je zodpovedná aj za riadenie výroby a distribúcie energií v USSK, ako aj za riadenie  úsekov  Energetickej efektívnosti a Energetickej stratégie. Je predsedníčkou dozorných rád viacerých obchodných spoločností v rámci portfólia U. S. Steel Europe. V Republikovej únii zamestnávateľov štyri roky pôsobila ako viceprezidentka RÚZ a predsedníčka Výboru pre environmentálne záležitosti. Je viceprezidentka vo Zväze hutníctva, ťažobného priemyslu a geológie SR. Pracuje ako členka Správnej rady Karpatskej Nadácie.

Štefan Rosina
prezident spoločnosti Matador Group

Narodil sa v Púchove. Vyštudoval chemickotechnologickú fakultu SVŠT v Bratislave v roku 1984 a doktorandské štúdiá ukončil na Národohospodárskej fakulte Ekonomickej univerzity v Bratislave v roku 1998. Technickou univerzitou v Ostrave bol vymenovaný za docenta pre odbor riadenia priemyslových systémov a titul MBA získal na Technickej univerzite Viedeň. Do Matadoru nastúpil 2. 8. 1984 po absolvovaní VŠ. Pracovať začal od pozície robotníka v zmenovej prevádzke a postupne prešiel odbornými pozíciami pri vývoji pneumatík, na úseku technického riaditeľa, neskôr sa stal riaditeľom investičného rozvoja spoločnosti. Stál na čele spolupracovníkov, s ktorými pripravil novú koncepciu rozvoja spoločnosti v rokoch 1998 – 2000, a dostal sa na čelo spoločnosti ako prezident pri jej realizácii. V čele spoločnosti stojí dodnes a je laureátom viacerých domácich a zahraničných ocenení v rôznych manažérskych anketách.

Partneri


Organizačný garant

Usporiadateľ

Odborný garant

Reklamný partner

Fotogaléria


Sociálne siete


Výstupy z konferencie


Zadali ste nesprávne heslo alebo meno. Prosím skúste to znovu.