HORECA manažment 2019

HORECA je biznis ľudí pre ľudí

Minulé podujatia zo série Horeca manažment.

Info o podujatí


12. marec

Štát sa rozhýbal, uvidíme kam zájde
Štát po dlhom čase vypočul požiadavky sektora. Máme rekreačné poukazy pre zamestnancov väčších firiem a DPH za ubytovacie služby zníženú na polovicu. Pocítil už cestovný ruch vplyv týchto zmien? Aké ďalšie kroky hotely a reštaurácie očakávajú? Jednoduchšie zamestnávanie cudzincov, jasné pravidlá pre zdieľanú ekonomiku, čo prinesú e-kasy…? A čo očakáva štát? Celkom isto podporu legálnej zamestnanosti aj pri vyššej minimálnej mzde, väčšiu daňovú transparentnosť… A čo ešte?
Okrúhly stôl
Zástupcovia ministerstva dopravy a výstavby, financií, Zväzu hotelov a reštaurácií Slovenska a ďalší významní hráči v hotelovom biznise

Ponúknite viac ako štandard
HORECA napriek náporu technológií zostáva biznisom ľudí pre ľudí. Dôležité je, aby každý hosť odišiel spokojný, s pocitom, že dostal toľko, ako očakával. A lepšie je, ak získa aj ďalšiu pridanú hodnotu, ktorou sa hotel odlišuje od ostatných. Aké sú moderné trendy, ktoré pri ekonomickej udržateľnosti dokážu hosťom ponúknuť viac, ako je štandard? Inšpirujte sa príkladmi, ktoré sa ukázali ako mimoriadne úspešné.

Ekologické hotely
Biznis šetrný k životnému prostrediu bude priťahovať čoraz viac hostí. Ekologický prístup je zároveň ekonomicky výhodný, pretože okrem dobrého imidžu prináša reálne úspory energií a materiálu.

Hotely pre rodiny
Existujú hotely, kde rodiny s malými deťmi príliš nevítajú, uprednostňujú pokoj a intimitu pre svojich hostí. Naopak, mnohé v nich vidia dôležitú cieľovú skupinu, ktorá sa stále rozrastá a je ekonomicky silná. Pochopili, že ak sú v hoteli spokojné deti, sú spokojní aj rodičia. Ako to dosiahnuť?

Miestna gastronómia
Využívate v kuchyni hotela a reštaurácie lokálne potraviny a potraviny od malých farmárov? Aké sú za a proti? Môže to byť vôbec efektívne?

Hviezda večera
Zoltan Kecskemethy, general manager, Aria Hotel Budapešť, sieť Library Hotels Collection
Luxusný boutique hotel Aria v Budapešti označil vlani portál TripAdvisor za najlepší hotel na svete. Čo je základom tohto výnimočného úspechu?

TREND TOP reštaurácie a hotely 2018
Slávnostné vyhlásenie a odovzdanie ocenení najlepším reštauráciám, hotelom a penziónom, šéfkuchárom a someliérom za rok 2018.

13. marec

Kto brzdí biznis? Ľudia alebo manažéri?
Najdôležitejší produkt, ktorý hotel ponúka, je kvalita ľudí, ktorí v ňom pracujú. Môže mať v hoteli všetko tip-top, ak nemá stály a kvalitný personál, bojuje s problémami. Atmosféru hotela určuje pozitívny prístup a ten by mal vychádzať od riaditeľa a majiteľa zariadenia. Zamestnanci sa väčšinou správajú k hosťom tak, ako sa správajú riaditeľ a majiteľ k zamestnancom. Ako byť dobrým zamestnávateľom? Ako sa presadiť v konkurencii ostatných a získať tých správnych zamestnancov?

Technológie nie sú nepriateľ
Podľa analýz existuje len 0,4-percentná pravdepodobnosť, že riaditeľa hotela v budúcnosti nahradí umelá inteligencia. Napriek tomu je dobré mať po ruke chytré systémy a fandiť novým technológiám. Sú výborným pomocníkom pri manažovaní aj v marketingu. Sociálne siete nás pohltili a ponúkli skvelú možnosť za málo peňazí sa zviditeľniť. Ktoré nástroje sú dnes najefektívnejšie a ako ich využiť v prospech biznisu?

Bližšie info:

Daniel Pšenák
daniel.psenak@newsandmedia.sk (02) 3213 1222

Partneri


Organizačný garant

Usporiadateľ

Sociálne siete


Výstupy z konferencie


Zadali ste nesprávne heslo alebo meno. Prosím skúste to znovu.